070-2207547// 06-13499473    info@housescout.nl

At HouseScout we aim for a personal approach

At HouseScout we aim for a personal approach

That’s why we provide the best advice and make the best matches. And it works… that’s why we purchase, sell and rent out quickly, professionally and successfully. We see you – and what you need.

 

We can take care of everything:

We can take care of everything:

Like the property management. Or your relocation, arranging permits and provider contracts, or even finding you a new dentist. In short: everything which is needed to make you feel at home. Read more about extra services and property management...

HouseScout helps expats. And others.

HouseScout helps expats.
And others.

Because of our additional services and our years of experience in and around Den Haag we have many international companies as our clients who rent long term or rent short stay. Read more about our expat services!

 

We wish you

We wish you "home sweet home"

That is our motto. Schedule an appointment today and experience how our personal approach makes the difference!

 

Is this your dream house?

Is this your dream house?

We like to provide a variety of properties for rent, for sale, as well as short stay.
Have a look!

Found a house on a different site? No problem!

Found a house on a different site? No problem!

Of course we will help you with the purchase or rental of a house offered by a different provider. Always including professional advice for a reasonable rate. Read more about buying of renting.

Na een heerlijke zomervakantie dromen veel Nederlanders ervan om te gaan emigreren. Hoe mooi is het wel niet om altijd zonnig weer te hebben, niet meer in de dagelijkse file te staan en te genieten van prachtige landschappen. De voordelen van emigreren zijn er volop en bedrijven in het buitenland zoeken goed opgeleide Nederlandse professionals.

Maar emigreren heeft ook een aantal schaduwkanten. Een groot deel van de emigranten vindt het moeilijker dan verwacht om naar het buitenland te verhuizen. De partner heeft moeite met het vinden van een baan of een plek om te wonen, en ook heimwee en eenzaamheid worden vaak aangehaald als onvoorziene uitdagingen. In dit blog de 5 schaduwkanten van emigreren.

1. Het gemis van familie en vrienden

De fysieke afstand met familie en vrienden is groter als je in het buitenland zit. Dit gemis doet zich extra voor in momenten van ziekte of verjaardagen. De wetenschap dat een geliefde ziek is en niet even langs kunnen gaan om de persoon op te beuren, doet soms heel erg pijn.

2. Wennen aan een andere taal

Als je emigreert naar een land waar een heel andere taal wordt gesproken dan je in je thuisland gewend bent, dan kan het zeker in de eerste maanden moeilijk zijn je thuis te voelen. Het goed leren spreken van een andere taal kan maanden duren. De taalbarrière is voor kinderen vaak nog veel lastiger.  

3. Sociaal geïsoleerd

Als jij of je partner een nieuwe uitdaging aangaat in een ander land en jullie zijn altijd al vrij onafhankelijk geweest, dan kan dat wel eens veranderen. Wanneer je niet zoveel mensen in je nieuwe omgeving kent, is de kans veel groter dat je afhankelijk(er) bent van je partner. Vooral tijdens moeilijke momenten in je relatie kan de eenzaamheid toeslaan.

4. Extra energie stoppen in dagelijkse zaken

Een nieuwe baan, een nieuwe omgeving, een nieuwe arts en een nieuwe supermarkt om je dagelijkse boodschappen te halen. Het kost extra energie om al deze zaken uit te zoeken en te regelen. De nieuwe bureaucratie en regelgeving kan iets zijn waar je aan moet wennen.

5. Schuldgevoel of spijt

Je kunt je gaan afvragen of je wel het juiste besluit hebt genomen, voor jezelf, je partner maar ook voor je kind. Ja, als volwassene is het wellicht een klein beetje makkelijker om aan een nieuwe omgeving en een nieuw leven te wennen, maar hoe staat het met je kind(eren)? Dat soort gedachten kan maken dat je je soms schuldig voelt.

Hulp bij emigreren

Aan emigreren zijn er dus wel wat schaduwkanten. Maar als je je goed voorbereidt, kun je sneller wennen aan je nieuwe leven. Bij Housescout hebben wij veel contacten en ervaringen van mensen die gaan emigreren. Wij kunnen je helpen met je voorbereiding en in contact brengen met de juiste personen. Verder adviseren we je graag wat je het beste kunt doen met je huis in Nederland. Blijf je die houden voor de verhuur of ga je die verkopen? Neem vandaag nog contact met ons op!

Housescout

We wish you "home sweet home"

View properties